KOSGEB YONDE SÜRDÜRÜLEBİRLİK DİGİTAL DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIK DESTEĞİ

KOSGEB YÖNDE Programı kurum ve kuruluşlarının

  • Digital dönüşüm,
  • Sürdürülebilirlik ve
  • Yalın olgunluk konularında  

mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesine, gerekli stratejilerinin oluşturulmasına, bu stratejiler doğrultusunda kapasitelerinin geliştirilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamak KOSGEB tarafından hazırlanmıştır.

YÖNDE PROGRAMI NELERİ İÇERİYOR

YÖNDE programı kapsamında;

a) Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Hizmeti Desteği

b) Sürdürülebilirlik Raporlaması Hizmeti Desteği

c) Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) Hizmeti Desteği sağlanır.

Destek programı kapsamında geri ödemesiz olarak %80 oranında destek sağlanır. Destek programının üst limiti 280.000 TL olup süresi 36 aydır.

Sürdürülebilirlik raporlaması ve digital dönüşüm konularında Firmamızdan bilgi almak için 0212 881 6300 arayabilir yada bilgi @ gozlemcevreisg.com.tr mail adresine mail atabilirsiniz.

YÖNDE PROGRAMI ÖDEMELERİ VE DESTEKLERİ NE KADAR?

Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Hizmeti Desteği

Bu destek kapsamında ödeme talebinde bulunabilmesi için Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Raporunu teslim aldığını sistem üzerinden onaylaması gerekir.

Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Hizmetine ilişkin fatura/fatura yerine geçen belgeler; hizmeti veren Dijital Dönüşüm Danışmanının sahibi/ortağı/çalışanı olduğu işletmeler, üniversiteler, üniversitelerin işletmelere yönelik danışmanlık hizmeti vermek için kurulmuş birimleri veya model fabrika tarafından düzenlenmelidir. Ayrıca, hizmeti veren Dijital Dönüşüm Danışmanının Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketinde, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) işletici kuruluşlarında veya Teknoloji Transfer Ofislerinde görevlendirilmesi durumunda sunulan hizmetlere ilişkin fatura/fatura yerine geçen belgeler bu kurum/kuruluşlar tarafından da düzenlenebilir

Sürdürülebilirlik Raporlaması Hizmeti Desteği

Destek kapsamında işletmelerin 29/12/2023 tarihli ve 32414 1. mükerrer sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına (TSRS) uygun olarak alacakları raporlama hizmetlerine destek verilir.

(3) İşletmenin destekten yararlanması için sürdürülebilirlik raporunun güvence denetiminin bağımsız denetim kuruluşu tarafından yapılmış olması gerekir. Destek ödeme talebi yapan işletmenin güvence denetimi hizmetini aldığı kuruluşun yetki durumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) internet adresinden uygulama birimi tarafından kontrol edilir.

İşletme, bu destekten en fazla 2 rapor için yararlanabilir. İşletmenin bu destekten ikinci defa yararlanabilmesi için hizmet başlangıç tarihinin, destek almış olduğu bir önceki sürdürülebilirlik raporlaması hizmetinin bitiş tarihinden en az 1 yıl sonra olması gerekir.

İşletmeye destek sağlanabilmesi için sürdürülebilirlik raporlamasına esas yılın, işletme program başlangıç tarihinden en fazla 1 yıl öncesine ait olması gerekir.

Yalın Olgunluk Değerlendirme Analizi (YODA) Hizmeti Desteği

YODA hizmeti desteğine konu hizmetlere ilişkin fatura/fatura yerine geçen belgeler;

  • hizmeti veren yalın dönüşüm danışmanının sahibi/ortağı/çalışanı olduğu işletmeler,
  • görev yaptığı üniversiteler,
  • üniversitelerin işletmelere yönelik danışmanlık hizmeti vermek için kurulmuş birimleri veya model fabrikalar

tarafından düzenlenir.

Ayrıca, hizmeti veren yalın dönüşüm danışmanının Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketlerinde, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) işletici kuruluşlarında veya Teknoloji Transfer Ofislerinde görevlendirilmesi durumunda sunulan hizmetlere ilişkin fatura/fatura yerine geçen belgeler bu kurum/kuruluşlar tarafından da düzenlenebilir.

YODA hizmeti kapsamında düzenlenen faturada, işletme tarafından hizmet alınan yalın dönüşüm danışmanının adının yer alması gerekir.

Destek programından yararlanma koşulları

Destek programından yararlanılabilmesi için işletmenin; Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması ve sistemde kayıtlı ve aktif durumda olması gerekir.

Bu destek programından KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren NACE Rev. 2’ye göre; Kısım C – İmalat sektöründeki küçük ve orta büyüklükteki işletmeler yararlanabilir. Mikro ölçekli işletmeler bu destekten yararlanamaz.

İşletmelerin İşletme Beyanının güncel olması gerekir.

İşletmeler, destek programından 1 defa yararlanabilir